Vechtstijlen

Wing Chun Kung Fu

Het Wing Chun Kung Fu is een eenvoudige vechtkunst (meer dan vechtsport) die relatief makkelijk en snel te leren is. De technieken zijn niet zozeer sierlijk, maar logisch en praktisch in een gevecht. Het Wing Chun is een zeer geschikte vechtstijl voor zelfverdediging voor mannen, vrouwen én kinderen.
Meer over Wing Chun Kung Fu…

Kun Tao

Kun Tao maakt veel gebruik van rondgaande bewegingen. Kenmerkend voor Kun Tao is het wegstappen uit de aanvalslijn en de explosieve reactie op een aanval door een salvo van tegenaanvallen op kwetsbare punten van de tegenstander. Kun Tao maakt gebruik van acupunctuur- of acupressuurpunten van het menselijk lichaam.
Meer over Kun Tao…

Sanda kickboksen

Sanda oftewel Chinees kickboksen is een wedstrijdvorm die in China door verschillende Kung Fu stijlen wordt beoefend. Ook in Nederland is Sanda kickboksen in opkomst. Soms wordt ook de naam Sanshou gebruikt. Gekleed met hoofd-, borst-, scheen- en voetbeschermers, 10 of 12 oz. handschoenen, tok en bitje vechten de deelnemers op het 60 cm hoge wedstrijdpodium (Lei Tai) van acht bij acht meter, omgeven door matten.
Meer over Sanda kickboksen…