Sifu Ruud Perreijn (i.m.)

*13 april 1959 † 19 februari 2011

Sifu (Chinees voor leraar) Ruud Perreijn was manager en hoofdleraar van sportschool ACMAS. Naast de inhoud van de trainingen, was hij ook verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en bijv. de leerlingenadministratie. Na zijn overlijden heben zijn assistenten zijn sportschool, zijn levenswerk voor de Kung Fu, voortgezet in de vorm van de Wing Chun Tong vereniging.

Zijn hart ging uit naar Wing Chun

Sifu Perreijn heeft vroeger een aantal vechtsporten beoefend, maar zijn hart ging uit naar de snelle en effectieve stijl Wing Chun, die hij geleerd kreeg van grootmeester (Sigung) Wang Kiu. Wang Kiu, tot ons aller grote droevenis in mei 2009 overleden, was niet alleen Ruud’s leraar, maar ook een persoonlijke vriend.
Sifu Perreijn gaf en de Wing Chun Tong geeft thans les in het Wing Chun van Wang Kiu om dit voor het nageslacht te bewaren. De Ving Tsun Athletic Association (VTAA) uit Hong Kong had Sifu Perreijn in 1986 al als leraar Wing Chun erkend.

Kun Tao en Sanda trokken zijn aandacht

Rond 1990 kwam Sifu Perreijn in aanraking met de Chinese gevechtstijl Kun Tao, gericht op zenuwpunten en acupunctuur. Het Kun Tao werd een tweede belangrijke peiler in zijn leven en een tweede tak in zijn sportschool. Nog steeds worden lessen in Kun Tao gegeven, en af en toe (o.a. tijdens trainingsweekends) worden de leerlingen als extraatje met Kun Tao technieken verrast.
Het Sanda (Chinees kickboxen, ook wel Sanshou genoemd) werd een jaar of tien later populair onder de Chinese Kung Fu stijlen. Ook Sifu Perreijn had interesse en liet zijn leerlingen kennis maken. Inmiddels is het Sanda een populair en vast onderdeel van het trainingsaanbod en worden door de leerlingen op Europees en Wereldniveau prijzen in de wacht gesleept bij kampioenschappen.

Rijkserkende leraar

Het ministerie van VWS en de NOC*NSF hebben een kwalificatiestructuur ingevoerd om het onderwijs in vechtsporten van betere kwaliteit en meer verantwoord te maken. Een diploma leraar martial arts is hier getuige van. Sifu Perreijn kreeg dit diploma januari 2003 als één van de eersten uitgereikt. Hiermee was Sifu Perreijn en zijn sportschool rijkserkend.

 

Laatste rustplaats

Op 19 februari 2011 overleed Sifu Perreijn aan hartfalen. Thans rust hij op de algemene begraafplaats in Leiderdorp (sectie O, graf 46).

So as you read this, know my friends
I’d love to stay with you all
Please smile when you think of me
My body’s gone, that’s all
A tout le monde [to all the world]
A tous mes amis [to all my friends]
Je vous aime [I love you]
Je dois partir [I have to leave]
These are the last words I’ll ever speak
And they’ll set me free

– D. Mustaine (gezongen door Nico Perreijn tijdens de uitvaartplechtigheid)