Gratis proeflessen

De Wing Chun Tong vereniging nodigt je uit om gratis en vrijblijvend op proef mee te trainen, voor Wing Chun Kung Fu, Kun Tao of, als je nog geen idee hebt wat je leuk vind: voor beide stijlen.

Je mag mee doen in Leiden als je 12 jaar of ouder bent en in Alkmaar als je 16 jaar of ouder bent.

Je wordt aangemoedigd om echt mee te doen met de proefles en niet vanaf de zijkant toe te kijken. Door mee te doen krijg je een veel beter besef van wat Kung Fu inhoudt en wat je er voor moet doen en voor terug krijgt.

Kijk bij lokaties waar en wanneer de trainingen worden gegeven en probeer 10 minuten voor aanvang aanwezig te zijn, zodat je je rustig kunt omkleden. Voor een proefles heb je alleen zaalgymschoenen (niet met zwarte zolen die kunnen afgeven), een T-shirt en een lange trainingsbroek nodig. Materialen, zoals handschoenen en beschermstukken kun je voor de proefles gewoon lenen van de vereniging.

Je zult met de gewone les meedoen, tussen de andere leerlingen, maar natuurlijk zullen de (assistent) leraren je extra in de gaten houden en zul je uitleg krijgen over de oefeningen en technieken; we snappen dat je waarschijnlijk voor ’t eerst te maken krijgt met Kung Fu. Zo niet, laat het dan gerust even weten, dan kunnen we je sneller en op een hoger niveau begeleiden.

De les bestaat vrijwel altijd uit een deel warming-up van ongeveer 45 minuten, waarbij je oefeningen moet doen om je kracht, lenigheid en souplesse te trainen. Daarna volgt de techniektraining (ongeveer 1 uur en 15 minuten). Afhankelijk van de aanwezige leerlingen (bij Wing Chun geven de banden het niveau aan) bepalen de leraren welke technieken getraind zullen gaan worden. Bij Wing chun zijn het trainen van de vormen en het sparren standaard onderdelen, bij Kun Tao worden in tweetallen technieken geoefend en behoort valbreken tot de regelmatig terugkerende oefeningen.

Na afloop van de training zul je informatie over de Wing Chun Tong vereniging krijgen, zoals de tarieven, het inschrijfformulier en de overige activiteiten die worden georganiseerd.

Dus: wees welkom voor een proefles! Wil je nog extra informatie vooraf, neem dan even contact op.