Afgelopen zondag 13 juli heeft de Wing Chun Tong, onder leiding van Sanda-instructeur Alex, een spectaculair strandevenement georganiseerd op het Katwijkse strand. De ochtend en een deel van de middag werden gevuld met intensieve sport en spel activiteiten. De dag werd succesvol afgesloten met een Kantonees-Chinees diner.

Op het strand van Katwijk werden na een korte warming-up twee teams samengesteld die het tegen elkaar moesten opnemen. Op het programma stonden diverse kracht- en snelheidsoefeningen waaronder verplaatsingsoefeningen met onder andere stootzakken en sprints. Van de deelnemers werd verwacht dat zij het kruipend, springend en sprintend tegen elkaar opnamen. Na een sportieve lunch werden de teams verrast met een stormbaan waarbij onder andere “tijgeren” onder kruipdraden, springen over hindernissen, heuvel op en af rennen en zwemmen onderdeel uitmaakten. Daarna moesten de teams nog een parcours met autobanden slepen en een eindsprint van 50 meter doen. In het middagprogramma stonden de teams tegenover elkaar tijdens een drietal spelonderdelen; Ultimate Frisbee, Rugby met medicinebal en touwtrekken.

Uiteindelijk bleek team Bravo de meeste onderdelen gewonnen te hebben. De teamleden krijgen een herinnerings-T-shirt. Simone en Lindsay zijn uitgeroepen tot “best man of the day” vanwege hun doorzettingsvermogen en onverschrokkenheid.

Deze zeer geslaagde dag voor zowel leden als niet-leden werd afgesloten met een fantastisch Kantonees diner in Den Haag.

Alle foto’s zijn te zien in het fotoalbum “Strandtraining 13-07-2014” (foto’s: Jac). Hieronder een kleine selectie.