IMG_0880

Keith Ward leerde de groep Wing Chun’ers om technieken ontspannen uit te voeren.

Op zondag 31 augustus 2014 heeft Kung Fu vereniging “Wing Chung Tong” een seminar georganiseerd die in het teken stond van “ontspanning”. Wat hiermee wordt bedoeld is dan met een ontspannen lichaam de meeste impact bereikt kan worden. Als voorbeeld wordt een vergelijking met de golfsport gemaakt. Bij het afslaan van een golfbal gaat het niet om de hoeveelheid brute kracht die je gebruikt om een bal zo dicht mogelijk bij de “green” te krijgen. Het gaat vooral om techniek en ontspanning. Ditzelfde geld bij het Wing Chun. Door op een ontspannen manier met de juiste techniek een stoot of afweer in te zetten zal ook de meeste impact bereikt worden.

Voor dit seminar is Keith Ward, 3e graads leering van grootmeester Lo Man Kam, uit Taiwan overgekomen. In de school van Lo Man Kam staat “ontspanning” in het gebruik van technieken hoog in ’t vaandel.

Dit uitermate succesvol seminar is door opvallend veel geïnteresseerden bezocht en is, zoals inmiddels traditiegetrouw, afgesloten met een fantastisch Kantonees diner in Chinatown Den Haag.

Alle foto’s zijn te zien in het fotoalbum “Seminar Keith Ward 31-08-2014″.