Op 29 september heeft de tweede editie van de clubkampioenschappen van Wing Chun Tong plaatsgevonden onder de inmiddels ingeburgerde titel “May the Best Win II

MtBW Jeugd

Ditmaal is er ook een categorie “jeugd” in het toernooi toegevoegd. De twee broers Hamsa en Omran, Shaelyn en Jacky hebben in deze categorie gestreden voor de eerste plaats. Het was een heftig maar heel sportief toernooi waarin de deelnemers hun eerste wedstrijd vochten. Ondanks dat er soms rake klappen vielen hebben allen een goede prestatie geleverd en ervaring opgedaan voor hun volgende wedstrijd. Jacky is uiteindelijk winnaar van deze categorie geworden.

Na een korte break werd de vormen- en demonstratiewedstrijd gehouden. Karlijn en Shaelyn hebben een eigen scenario bedacht op basis van de Siu Lim Tao, Cham Kiu en de dummyvorm. Jacky heeft de Siu Lim Tao gedaan en Shaelyn heeft daarnaast ook een Tai Chi vorm gepresenteerd. Karlijn heeft een variatie op de Siu Lim Tao gedaan.Verder heeft Pieter een demonstratie van de Baht Cham Dao gegeven en een hellebaardvorm. Patrick heeft een Tai Chi vorm gedemonstreerd. In deze categorie heeft Shaelyn de eerste prijs gewonnen.

Het toernooi werd afgesloten met de categorie “gevorderden”. In deze categorie kwamen Rob, Alex, Nico en Robin aan bod. Het ging er een stuk steviger aan toe. De deelnemers hebben allen gekozen om zonder hoofdbescherming en bodypantser de “leitai” te betreden. Alex is in deze categorie als winnaar betiteld.

Al met al een zeer succesvolle dag met veel leerzame momenten en wellicht voor de toekomst enkele potentiële talenten.

< plaatjes>